Nieuwe diensten / NuBits verkrijgbaar in Nederland / Wat zijn NuBits? / X-NBT / NuDroid

Mijn contact bij www.Litebit.eu heeft aangegeven dat NuBits binnenkort verkrijgbaar zullen zijn via de site.
Voordeel over een gewone ‘exchange’ is het gemak dat je NuBits direct kunt kopen met iDeal. Geen moeilijk gedoe met relatief langzame SEPA overboekingen of risico op wachten op voldoende NuBits bij je favoriete exchange.

Wat zijn Nubits?
NuBits is crypto geld net als een Bitcoin. Het voordeel is dat NuBits gekoppeld zijn aan de US dollar en dus niet sterk in waarde dalen en stijgen. Dit maakt NuBits veel geschikter als een bruikbare valuta. 1 Nubit is altijd 1 US dollar.

Winkeliers
Winkeliers kunnen NuBits betalingen accepteren via coinpayments of waarschijnlijk binnenkort via litepaid.com. Natuurlijk kan je ook gewoon rechtreeks NuBits accepteren met de portemonnee aan de balie. Er is geen risico op koersverliezen als met Bitcoins omdat NuBits kunnen altijd omgewisseld worden voor een dollar of het equivalent in Euros.

Portemonnee
Je kan de officiele portemonee (wallet) binnenhalen via Nubits.com (Mac/Win/Linux) of installeer de mobiele versie op je Android telefoon of tablet via de Google Play store.

Gebruik en acceptatie
Zie winkeliers. Op dit moment wordt de mobiele portemonnee uitgebreid met functionaliteit om met NuBits te betalen bij winkeliers die Bitcoins accepteren. Onder water worden de NuBits omgewisseld voor Bitcoins op het moment van de betaling (via shapeshift.io). Met NuBits heb je dan feitelijk een stabiel in waarde en daarmee praktisch meer bruikbare Bitcoin in handen. We verwachten dat deze functionaliteit in Juni 2015 beschikbaar komt.

Vragen of meer weten?
Stel je vragen in het Nederlands hier of elders in het forum in het Engels. Ik help je graag verder.

Update diensten NuBits


De NuBits blokkenketen is nu meer dan 1 jaar oud, tijd voor een update!

NuDroid. de NuBits Android portemonnee
De NuDroid Android portemonnee is nu al weer enkele maanden beschikbaar en heeft vele updates gehad. Je kan nu zonder probleem betalen met Bitcoins, Litecoins of Peercoins terwijl je NuBits in je digitale portemonnee houdt. In het adresboek kan je ook gewoon Bitcoin en andere coin adressen bewaren. Alles altijd bijdehand in een portemonnee!
Om NuBits te gebruiken hoef je verder niets te weten over NuShares en alle complexe voorstellen die hier op het forum voorbij komen. NuBits is gewoon altijd evenveel waard als een US dollar en te koop en in te wisselen voor dat bedrag bij vele wisselkantoren op het internet. Kijk op https://nubits.com/exchanges/nubits-exchanges voor een overzicht.

NuShares
Vind je het allemaal wel interessant wat NuNet doet, en wil je bijdragen aan wat we doen, dan kan je ook een aandeel kopen in het netwerk, genoemd NuNet. NuShares ofwel Nu-aandelen zijn een investering in NuNet. We noemen NuNet ook wel een DAO (decentalised anonymous organisation), oftewel een gedecentraliseerde anonieme organisatie. Decentraal omdat we nergens zijn gevestigd anders dan op het internet. Anoniem omdat het niet bekend is wie de aandelen in bezit heeft. De organisatie is vooral actief op dit forum.

Er is ook een chatbox op gitter, https://gitter.im/NuNetwork/Nu. Als aandeelhouder wordt ook verwacht dat je stemt voor de voorstellen die regelmatig voorbij komen. Niet stemmen is feitelijk tegenstemmen en is dus niet slim als aandeelhouder. NuShares kan je kopen bij een select aantal wisselkantoren. Op dit moment zijn dat poloniex.com en bter.com. Als je geluk heb is er ook nog wat op ccedk.com maar de markt is erg beperkt daar.

NuBits verdienen met Liquiditeit
Heb je wat NuBits over of wil je wat Bitcoins omwisselen voor NuBits en vind je het leuk om wat bij te verdienen dan kan je meehelpen in het voorzien van liquiditeit voor NuNet. Voor NuNet is het belangrijk dat ten alle tijden NBT kunnen worden omgewisseld naar 1 USD of het equivalent in Bitcoin, Euro of Chinese Yuan.

Om het allemaal decentraal te houden zijn liquideits pools opgericht (net als mining pools voor Bitcoin), waar je kunt deelnemen met een bedrag wat je zelf wilt, dat kan van een paar NBT tot wel tienduizend NBT over verschillende pools. Als je deelneemt krijg je een vergoeding per minuut voor het bedrag van je deelname. De pools betalen dagelijks uit met een minimum van 1 NBT. Wees wel voorzichting en investeer niet meer dan je je kan veroorloven om te verliezen.

Wil je meer weten over hoe het precies werkt, laat hier even een berichtje achter of zoek in de draadjes op dit forum naar bv. LiquidBits, NuPool, NuPond of NuLagoon. De meeste pools hebben een website met instructies voor deelname.

Nieuwe digitale valuta onderweg
Een interessante recente onwikkeling is dat NuNet zich gaat voorbereiden om naast NuBits, ook wel US-NBT genoemd, ook andere valuta gaat voeren. In een recent voorstel hebben de aandeelhouders gekozen voor EU-NBT (gekoppeld aan de waarde van de Euro), CH-NBT (gekoppeld aan de Chinese yuan) en X-NBT. X-NBT zijn gekoppeld aan de waarde van de SDR (special drawing rights). SDR is een virtuele valuta van het IMF. Het is gebaseerd op een mandje van wereld valuta en daardoor feitelijk een wereldvaluta. Er is een hoge verwachting om deze X-NBT in te voeren en SDR digitaal te maken. Hopelijk gaat dit later in 2016 gebeuren.

Vragen of meer weten?
Stel je vragen in het Nederlands in dit draadje of elders in het forum in het Engels.